Keresés a honlapon
KISKUNFÉLEGYHÁZÁN IS CSOPORT!
2019.05.16.

2019. májustól KISKUNFÉLEGYHÁZÁN is csoportos családállításokat tart Kiss Katalin család- és szervezetállító
Egyéni családállítás
2019.05.16.

BUDAPESTEN, vagy KECSKEMÉTEN folyamatosan kérhető időpont egyeztetéssel. Bejelentkezés: 30/209 4878 vagy avventurinstudio@gmail.com elérhetőségeken lehet.

CSALÁDFELÁLLÍTÁS

Bejelentkezés, információ,
időpont egyeztetés telefonon (viber): 
06 30 209 4878
e-mail:    shp.csaladallitas@gmail.com

 


Csoportos családállítás a gyakorlatban


A családfelállítást talán legjobban a családleképezés vagy a sorstérképezés szóval lehet leginkább leírni. A családfelállításban a családhoz, a bővebb klánhoz hozzátartoznak mindazok, akik egy családrendszerbe beleszülettek (ide értve minden fogant, meg nem született magzatot vagy halva született, korán meghaltat is), vagy párkapcsolat (ide értve a létesített szexuális kapcsolatot is) révén kerültek kapcsolatba a klán valamelyik tagjával.
A családfelállítást kérő kliens a csoport, és/vagy a családfelállító segítségével, képet kap a családrendszeréről, annak történetéről. A csoportos családfelállítás során képviselők jelenítik, azaz igazából képviselik az egyén családtagjait, ezáltal megmutatkoznak az őket összekötő energiaminőségek. Ezáltal a kliens rálátást kaphat, hogy milyen kiegyenlítetlenség az, ami őt visszatartja céljai elérésében. Ezzel a problémáinak gyökere megmutatható, megláttatható, tudatosodhat, ez pedig elindíthatja a változtatás lehetőségét.

 

 


Hogyan zajlik a csoportos családfelállítás a gyakorlatban?

Többen, sokszor egymás számára idegen emberek gyűlnek össze egy helységben. Rendszerint körben ülnek le, és rábízzák magukat egy gyakorlott családfelállító vezetésére, aki mint egyfajta koordinátor, összefoglalja, hogy mi is fog azon a napon történni, elmondja a csoportszabályokat, és a nap várható menetrendjét. A csoport összehangolása céljából bemutatkozással, vagy egy közös, a témára irányuló beszélgetéssel, vagy egy vezetett meditációval folytatja a munkát a koordinátor-családfelállító.


"Amikor úgy érzed, hogy te következel, ezt bátran jelezheted. Általában, még ha idegen emberek is dolgoznak együtt, a légkör egy-egy ilyen napon családias. Odaülhetsz a koordinátor-csoportvezető mellé, (vagy akár a helyedről is, ha bátortalan vagy) és elmondod, mi a problémád, miért jöttél, de talán az  lehet a legideálisabb, ha azt mondod el, hogy MIT SZERETNÉL ELÉRNI Pl.: nem sikerült tartós párkapcsolatot létesítened, pedig már úgy érzed, készen vagy rá, karrieredben előre lépést szeretnél, javítani szeretnéd a kapcsolatodat a családtagjaiddal, még nem született gyereked, és orvosilag nem találtak kizáró tényezőt, de már családot alapítanál, stb. A vezető igyekszik majd pontosítani a problémát, kérdéseket tehet fel a a még pontosabb meghatározása érdekében, vagy a családodban korábban történt eseményekkel kapcsolatban kérdezhet téged, mint klienst.


Ezután a jelenlévők közül helyettesítőket választhatsz ki a családfelállító által meghatározott családtagok képviseletére. Pl.: az édesanyád, az édesapád, a társad, gyermeket és saját magad helyett. Te egyenként, az általad választott képviselőkhöz odamész a hátuk mögé, a vállukra teszed a kezed,  megnevezed őket  pl.: Te képviseled az édesanyámat. Majd elvezeted mindegyiküket a körön belül egy általad megfelelőnek ÉRZETT helyre. Ezután helyet foglalsz.


Ilyenkor egy ideig várakozással teli csönd következhet. A beállított képviselők rövid idő múlva lassan, belső késztetésük alapján megváltoztatják eredeti testhelyzetüket, vagy épp arrébb lépnek egy új helyre, amelyet kényelmesebbnek éreznek. A megmutatkozó testhelyzetek, testtartások és gesztusok szinte mesélnek képviselt személyek egymáshoz és esetleg egy jelen nem lévőhöz való viszonyáról. A kliens ezt az elején külső szemlélőként nézi, egyfajta rálátást kap a helyzetére. A vezető ekkor általában megkérdezi a képviselőket, hogy mit éreznek. A képviselők rendszerint ilyesmit mondanak: félek, szomorú vagyok, fáj a fejem, dühös vagyok a férfira, nem tudok ránézni arra a személyre, földbe gyökerezett a lábam, és még számtalan jel mutatkozhat.


A családfelállításod alakulásához mérten a csoportvezető kérheti, hogy még más személyeknek is válassz képviselőt; és lehet, hogy a bent álló képviselők elhelyezkedését vagy testhelyzetének megváltoztatását is kérheti, és néhány mondatot mondat ki velük. Mindeközben a kliens, tehát a saját felállítást kérő személy kívülről kíséri figyelemmel a történéseket.
A képviselőkben sokszor mély érzelmek törnek fel, kacaghatnak vagy akár sírhatnak is. Ugyanez megtörténhet veled, sőt a többi csoporttaggal is, akik a megjelenített képen kívül a helyükön ülnek. Ezt megérintődésnek hívják a családfelállításban.


Egy idő után lehetőséget kaphat a kliens arra, hogy beálljon a saját helyére. Ekkor helyet cserél azzal, aki eddig őt képviselte. Ebben a helyzetben a családfelállító lesz a kliens és a képviselők segítségedre, aki tapasztalatával segít, hogy az új helyzetben boldogulni tudjanak. A csoportvezető megkérhet egy-egy gesztus kifejezésére, mint például egy meghajlás, vagy néhány „oldó hatású mondatot” is segíthet kimondani.


Ezek a mondatok és mozdulatok nagyon hasonlíthatnak egy szertartáséra. A legfontosabb az, hogy az igazságok kerüljenek kimondásra, kinyilatkoztatásra. Majd legtöbbször megvárják, míg a végső „kép” kialakul, majd a családfelállító megállítja, vagy lezárja a családfelállítást. Általában közvetlenül a családfelállítás után lehetőség van mind a segítő képviselőknek, mind pedig a kliensnek kérdéseket feltenni, majd a témát berekesztik, és életbe lép a 21 napos csend, amely arra hivatott, hogy a felállítás során megjelenő energiákat magunkban tartsa. Ezzel megkezdődik a belső, lelki munka.


Kis szünet után valaki más ül a vezető melletti székre, és lehet, hogy téged választ ki valamelyik családtagjának képviselőjeként. Te érezni fogod az általad képviselt személy érzéseit, akár sírsz is az ő helyében állva. Egy átlagos csoportos családfelállításra szentelt napon kb 8-10 különböző témával dolgozhatunk a csoport és a családfelállító teherbírásától függően. Egy-egy témára szánt idő teljesen változó lehet, amely igazából nem befolyásolja a kapott eredményt.

 Bejelentkezés, információ,időpont egyeztetés
elsősorban telefonon:

06 30 209 4878

e-mail1: avventurinstudio@gmail.com
e-mail2: shp.csaladallitas@gmail.com


Ide írhatja kérdését, illetve családfelállításra is itt tud bejelentkezni.

Az Ön e-mail címe:

Üzenet:

Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot