Keresés a honlapon
***Egyéni CSALÁDFELÁLLÍTÁS BUDAPESTEN folyamatosan kérhető Bejelentkezés, időpont egyeztetés elsősorban telefonon: +36 30 209 4878 vagy telefonszámának megadásával e-mailban: avventurinstudio@gmail.com ***
Dunaharasztiban is csoport
2019.12.26.

Dunararasztiban a Csillagfény Gyógyközpontban is havi rendszerességgel tartunk családállításokat. Bejelentkezés: telefonon a 06-70-378-8539
e-mailen: info@csillagfenykozpont.hu Varga Anikónál
KISKUNFÉLEGYHÁZÁN IS CSOPORT!
2019.05.16.

2019. májustól KISKUNFÉLEGYHÁZÁN is hvi rendszerességgel csoportos családállításokat tart Kiss Katalin család- és szervezetállító, bejelentkezés az Időpontoknál.
Egyéni családállítás
2019.05.16.

BUDAPESTEN folyamatosan kérhető időpont egyeztetéssel. Bejelentkezés: 30/209 4878 vagy avventurinstudio@gmail.com elérhetőségeken lehet. 2020 év elején Kiskunfélegyházán is lesz lehetőség egyéni családállítás kérésére.
EGYÉNI Családállítások foylamatosan!
2020.10.27.

BUDAPEST, DUNAHARASZTI, KISKUNFÉLEGYHÁZA helyszíneken az egyéni családállítások is folyamatosan kérhetőek időpont egyeztetések alapján. Tel.: 06 30 209 4878

Mit érdemes tudni az egyéni foglalkozás keretében tartott családfelállításról?

Először is talán a leglényegesebb dolog, hogy szinte minden esetben van mód egyéni családfelállítás kérésére, amikor a családfelállító mentor és a felállítást kérő négyszemközt vannak. Az egyéni foglalkozáson a megjelenítendő családtagokat ilyenkor tárgyak segítségével jelenítik meg, vagy a családállítás konzultáció alapján történik. Leggyakrabban a tárgyak segítségét veszik igénybe, az egyéni családfelállításnál ritkábban alkalmazzák az imaginációban való teljes munkát.

Ilyenkor rendszerint megkérdezik a kliensek, hogy vajon melyik módszer lehet inkább célravezető? Tapasztalataink szerint nem a módszer csoportos vagy egyéni formája határozza meg a siker mértékét. Az egyéni felállítást kérőknél is épp úgy „hat, dolgozik a családi energiarendszer”, és egyéni formában is nagy felismeréseket kaphat a kliens. Aki úgy érzi, hogy egyéni foglalkozások keretein belül már nem tud kielégítő ütemben haladni, annak javasoljuk, hogy jöjjön egy csoportos családfelállításra, ha már elég erőt érez hozzá. Még senki sem bánta meg a klienseink közül, aki egyéni munka után csoportban is vállalta a folytatást.

Elvitathatatlan tény, hogy ha több ember van együtt, az energia is sokszorozódhat, amivel dolgozni tudnak, mégis van, amikor a kliens mégis inkább az egyéni konzultáció által nyújtott intimitás biztonságát választja.
Az egyéni családfelállítások sokszor gyorsabb üteműek, intenzitásuk, megjelenítő erejük egészen más, mint a csoportosé, hatásfokuk pedig egyáltalán nem marad alul. Nyilván egyéni családfelállításhoz egyszerűbb időpontot egyeztetni, mint egy csoportos alkalomhoz, hiszen itt csak két ember időbeosztását szükséges összehangolni.
Akkor érdemes az egyéni formát választani, ha a felállítást kérő nem tud, vagy nem érez elég bátorságot a csoportos foglalkozáson részt venni. Ennek több oka lehet. Ilyen például, ha családfelállítást kérő, pl. a betegsége miatt nem tudja az egész napot a csoporttal végigcsinálni, problémáját annyira szégyelli, hogy nem meri mások előtt elmondani vagy más súlyos helyzet zárja ki a csoportos munkát. Becsülendő az kliens, aki legalább az egyéni munkát vállalja: hajlandó tenni saját magáért, hogy felismerje –Bert Hellinger szavaival élve- AMI VAN, és keresi a megoldást a továbblépéshez, tesz magáért.

Minden esetben, így az egyéni családfelállítás előtt is nyilatkoznia kell a kliensnek, hogy nem áll pszichiátriai kezelés és/vagy bármilyen tudatmódosító szer befolyása alatt. Felhívjuk tisztelt ügyfeleink figyelmét arra, hogy ami a családfelállítás alatt történik, azt 21 napig „ne beszélje ki magából”, mert ha beszél róla ez idő alatt, akkor a megdolgozott energia elvész, elszáll, ahogy a szavak, amellyel beszélt róla.

 

 


Az egyéni foglalkozás elején a családfelállító segítségével a kliens egy sematikus családfát rajzolnak fel, átbeszélik azokat a jelentősebb dolgokat, amit a családállítást kérő személy tud a tágabb családjáról is. Különösen fontosak például a kliens születésének körülményei, szülei élete, van-e elvetett, vagy halva született, kitagadott a családban, történt-e öngyilkosság vagy gyilkosság. Háborús események, vagyonvesztés, kitelepítés, van-e esetleg nemesi származás vagy fogyatékkal élő a családban. Fontos lehet, hogy a felmenők közül ki milyen betegségben hunyt el, ehhez hasonló kérdések kerülhetnek terítékre. Egy gyakorlott családfelállítónak már nagyon sokat segít az ügyfél a kérdésekre adott válaszait kísérő reakciója, testbeszéde.

Ezután tesztet készítünk, hogy az egyéni konzultáció során a kliens milyen módon van készen leginkább a közös munkára. (Ezt a nálunk végzett családfelállításra tudjuk csak garantálni, máshol végzett egyéni munkára természetesen nem tudunk garanciát vállalni, hiszen mindenkinek különböznek valamelyest a technikái.)


Ha a kliens igényli, egy rövidebb ráhangoló vezetett meditáció következik, majd a választott tárggyal, ami lehet papír, bábu, kövek, korongok, vagy bármi, ami erre a célra használható, elkezdődik a családfelállítás, vagy más nevén a családleképezés, sorstérképezés. A munka során senki nem kerül módosult tudatállapotba, folyamatosan jelen van a családfelállítóval együtt, és amolyan beszélgetős formában kommunikálnak. A családfelállítás akár egyéni, vagy csoportos formájánál érezhet a kliens testi és lelki érzéseket is. Ilyenek például a sírás, öröm, szorongás, félelem, vagy zsibbadás, földbe gyökerezett láb, összeszorult gyomor, gombóc a torokban, fájdalom bármely testrészben, átmeneti hányinger - tehát zsigeri reakciók - amelyek a családfelállítás után nyom nélkül tűnnek el. Közben a családfelállító oldó mondatokkal segíti a klienst, amelyet a kliens kimondva változást érzékelhet az előbb leírt érzésekben, és arra is kérheti a klienst, hogy tiszteletének kifejezése képpen hajoljon meg egy-egy esemény vagy Ős előtt. Ezek után rendszerint megkönnyebbülés követi a nehéz váll érzetet, a merev lábak megmozdíthatóvá válnak, a gyomorszorítás elenged, és közben megannyi dolog kerül tudatos szintre, felismerések követik egymást.

 


Az egyéni családfelállításnál nálunk legalább 60, első alkalomnál átlagosan 120 percet vesz igénybe, mely alatt a családfelállító teljes figyelmét az ügyfélre szenteli. A családfelállító teljes titoktartási kötelezettséggel tartozik ügyfele iránt. Minden esetben figyelembe veendő a családállítást kérő mentális teherbírása, és a megfelelő ponton a családfelállító a munkát megállítja, vagy lezárja. Ez legtöbbször valamilyen nyugvó, amolyan békeponton történik, ám vannak családfelállítások, amiket valamilyen feszültségi ponton zárunk le, hogy ez a lendület vigye tovább a klienst a saját életében tetteiben. Ezt a lezárási pontot belátási pontnak nevezi a legtöbb szakirodalom.A családfelállítást az Ősökre, az ott látottakra való tiszteletadással zárul, mikor is megköszönjük a résztvevő hozzánk fűzött bizalmát, akár szintén egy meghajlással.

Ezek után az ügyfél hazatérhet, rendszerint aznapra pihenést, relaxációt javaslunk a megélt munka függvényében. Fontos, hogy a megszerzett élményeket még ameddig csak lehet, a kliens a szívében melengesse. A legalább 21 nap eltelte után már mindenki maga dönti el, hogy megosztja-e az élményeit, tapasztalatait bárkivel.

A családfelállítást követő 21 nap türelmi idő alatt a családállító legalább telefonon előre megadott időben a kliens rendelkezésére áll, ha a kliensnek támogatásra van szüksége, vagy egyéb kérdése, problémája merülne fel.Bejelentkezés, információ,
időpont egyeztetés telefonon:Kiss Katalin család- és szervezetállító
06 30 209 4878
e-mail: avventurinstudio@gmail.com


A NÁLUNK CSALÁDFELÁLLÍTÁSBAN RÉSZT VEVŐK ÉLMÉNYBESZÁMOLÓIT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL