Keresés a honlapon
Dunaharasztiban is csoport
2019.12.26.

Dunararasztiban a Csillagfény Gyógyközpontban is havi rendszerességgel tartunk családállításokat. Bejelentkezés: telefonon a 06-70-378-8539
e-mailen: info@csillagfenykozpont.hu Varga Anikónál
KISKUNFÉLEGYHÁZÁN IS CSOPORT!
2019.05.16.

2019. májustól KISKUNFÉLEGYHÁZÁN is hvi rendszerességgel csoportos családállításokat tart Kiss Katalin család- és szervezetállító, bejelentkezés az Időpontoknál.
Egyéni családállítás
2019.05.16.

BUDAPESTEN folyamatosan kérhető időpont egyeztetéssel. Bejelentkezés: 30/209 4878 vagy avventurinstudio@gmail.com elérhetőségeken lehet. 2020 év elején Kiskunfélegyházán is lesz lehetőség egyéni családállítás kérésére.
EGYÉNI Családállítások foylamatosan!
2020.10.27.

BUDAPEST, DUNAHARASZTI, KISKUNFÉLEGYHÁZA helyszíneken az egyéni családállítások is folyamatosan kérhetőek időpont egyeztetések alapján. Tel.: 06 30 209 4878 

AZ INFORMÁCIÓKAT FOLYAMATOSAN TÖLTJÜK, BŐVÍTJÜK. HA KÉRDÉSE VAN, AMIRE ITT NEM TALÁL VÁLASZT, KÉRJÜK, HOGY AZ OLDAL ALJÁN LÉVŐ AZONNALI ÜZENET ABLAKBAN JUTTASSA EL HOZZÁNK, ÉS HAMAROSAN MEGVÁLASZOLJUK ÖNNEK.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mi is a családfelállítás? 
A kollektív tudat, azaz a morfogenetikus mező lekérdezése, ami alatt  felszínre kerülnek a rejtett fogadalmak, információk, amelyek a családban átvett sorsok okainak tisztázására, illetve a rejtett fogadalmak feloldására alkalmas. A családádfelállítás módszere alkalmas ezen információk megszerzésére, és felhasználására tematikus beszélgetés, a hétköznapi kommunikáció eszközével.

 

Családállítás mint terápia?

Itt tisztázni kell, hogy a terápia szót a családállításnál nem orvosi értelemben használjuk, hanem a szó alapértelmezéseként szolgáló javító eljárás, módszer, amely egy gondot, problémát kezel, figyelmet lekötő állapoton javít.

Származtatása a görög therapeia szóból - gondozás, kezelés - therapeo - ápol, gondoz, segít- vagy a szankszrkit: dher -támogat, tart- jelentések adják vissza leginkább a módszer lényegét. A családállításokat nálunk képzett család- és szervezetállító vezeti minden alkalommal, mentálisan egészséges emberek részére tartunk családállító egyéni vagy csoportos alkalmakat, segítő beszélgetéseket. Orvosi értelemben terápiás szolgáltatást nem végzünk. Szükség esetén a más jellegű ellátást igénylő jelentkezőket megfelelő szakemberekhez ajánljuk.


Mióta végeznek családfelállításokat?

Családállítást már az ősi kultúrákban is alkalmazták, természetesen még nem ilyen néven nevezték. A családállítás eredete az emberiséggel egyidős. A családállítás gyökerei a sámánisztikus kultúrákban egyértelműen felfedezhetőek, több 10 ezer évre visszamenőleg. A bibliában a tíz parancsolatban kőtáblára vésett "Tiszteld apádat és anyádat" szöveg a családfelállítás egyik alappillére. 
Európában Bert Hellinger honosította meg ismét, kb három évtizeddel ezelőtt, ő foglalta újra rendszerbe. Hellinger volt az, aki az új korban a családállítást szisztematikusan adta tovább olyan formában, hogy a családállíátásba még befogadtak más módszerekből is sok hasznos elemet (pl: NLP, pszichológia, primér-azaz születés-terápia, stb.).

Milyen témakörben kérhető családállítás? 
Bármilyenben! Szinte nincs olyan területe az életünknek, amiben ne segíthetne a módszer. A leggyakrabban pénz-karrier-munka, családi kapcsolatok, párkapcsolati- beilleszkedési nehézségek, féltékenység, sikertelenség, orvosilag oktalan potenciazavarok, meddőség, szülő-gyermek kapcsolat, függőségek, betegségek okai és gyógyítása (allergia, rák, egyéb autoimmun folyamatok is ide értendők), cégek-szervezetek felállítása témájában kérnek családfelállítást az emberek. Ezeken kívül még számtalan a lehetőségek tárháza, a legfontosabb talán egy pozitív cél meghatározása, amely mentén el tud indulni a közös munka akár egyéni, akár csoportos alkalmon.

Kinek is való a Hellinger féle családfelállítás?

A családállítás mindenkinek JÁR, de bizonyos, nem mindenkinek mindenható a módszer. A legtöbb embernek mégis nagyon hatásos, és eredményes az alkalmazása. Egy-egy családállítás képes 3-4 éves pszichoterápiás kezelés hatását hozni.

Mégis a módszer hatékonysága a Németországban elvégzett mérések alapján első alkalomra 74%-ban hatásosnak bizonyult. Ugyanezt a százalékos arányt a magyarországi családállítások után is visszaigazolták. Ezt még egyéb, hasonló jellegű módszereknek vagy terápiáknak sem sikerült felülmúlniuk.

Saját ügyfélkörben azt tapasztaltuk, hogy olyan kliensünk még nem volt, akit ha elsőre nem is, de a későbbiekben mindenképpen megérintett a módszer, és akár több év múltán is, de  visszatért, hogy a családfelállítás módszerének segítségét vegye igénybe.

Csoportos vagy az egyéni alkalom a jobb, hatásosabb? 
- Ma már olyan sok tapasztalat bizonyítja, hogy az egyéni családfelállítás is van legalább annyira jó, mint a csoportos. Előnye hogy nem kell sokat várni, míg egy-egy csoport összeszerveződik, és nem kell a problémákat idegenek előtt elmondani senkinek, intimebb körülmények között dolgozhat. Van akinek előny az, hogy csak a saját dolgával kell foglalkoznia egyéniben, nem kell más problémájával foglalkoznia segítőként vagy nézőként sem. Egy jól képzett és gyakorlott családfelállító már nagy biztonsággal vezeti át a klienség az egyéni alkalmon is. A csoportos alkalom mellett talán az szól, hogy a résztvevők energiája összeadódik, és egy résztvevő nem érzi magát egyedül, meggyőződhet róla, hogy nem csak Ő magának vannak megoldásra váró problémák. Mások felállításában is sokféle élethelyzetet meg tud tapasztalni, egy kicsit nagyobb rálátást kap az élet dolgaiba, különböző élethelyzetekbe és sorsokba. A csoportban dolgozók a nap végére sokszor rájönnek arra, hogy az Ő problémáinál másoknak jóval nagyobb terheket adott a teremtő- így a sajátjuk megoldása is valahogy könnyebbé válhat. Ízlése és kedve szerint bárki választhat az egyéni és a csoportost terápia között.


A családfelállításban való részvétel feltételei:

- Alapesetben bárki részt vehet családállításon, aki cselekvőképes nagykorú, vagy szülői engedéllyel és kísérettel ellátogató gyermek.

- Nem ajánlott a kísérő nélküli részvétel annak, aki több, mint egy évet állt pszichiátriai kórházi kezelés alatt, illetve ilyen esetekben azt javasoljuk, hogy a szakember kísérje el a klienst, és írásos engedélyt, hozzájárulást kérünk a kezelőorvostól, hogy a betege részt vehessen a családállításon. 
- Családfelállítás előtt 48 órával nem megengedett bármilyen tudatmódosító bevétele, fogyasztása, ide értve az alkoholos, narkotikumos, tudatmódosító gyógyszeres befolyást is.
Más egyéb kritériumnak nem kell megfelelni, de ajánlatos kipihenten érkezni egy-egy családfelállításra, hogy a kliens szívvel lélekkel és testtel is részt tudjon venni az alkalmon.

A családfelállítás előtt írásbeli nyilatkozatot kérünk a résztvevőktől, hogy a fenti feltételeknek megfelelnek.

A pszichiátriai kezelés alatt állóknak, jelentősebb tudatmódosító gyógyszereket szedőknek kifejezetten azt javasoljuk, keressen fel olyan pszichiátert, aki a családfelállítás módszerével is dolgozik, vagy szeretettel várjuk pszichológusával, pszichiáterével együtt a csoportos alkalmainkon. Külön kérésre jó szívvel ajánlunk néhány erre felkészült szakembert.

Miért kell a családfelállítást követően legalább 21 napig hallgatni? Miért nem szabad beszélni arról ebben az időszakban, hogy mi történt a családfelállításon?
A családfelállításon is, mint szinte mindenhol, energiákkal dolgozunk, és a családfelállítás a kollektív szellemi mező (a Rupert Sheldrake biológus által definiált morfogenetikus mező) energiájával dolgozik. Ezt az energiát meg kell(ene) tartani arra, hogy belül hasson és dolgozzon, tehát hogy a kliensnek ideje legyen a lelkében helyére rakni a családfelállításon tapasztaltakat. Erre idő szükséges, mivel a lélek, a szellem mozgása jóval lassúbb, mint a gondolatok, vagy a fizikai világunk. Ezért szükséges a három hét hallgatási moratórium, hogy a lélek és a tudat közötti kapcsolat összerendeződhessen. Ha valaki mégis megszegi ezt a szabályt, sajnos a megmozgatott energiák "kibeszélésével" amolyan lyukfélét szúr azon a balanszon, aminek az energiájával dolgozott a családfelállítás alatt, így a ható energia pont úgy tud elillanni, mint egy rendesen be nem kötött lufiból a levegő. Persze ez nem törvényszerű, mégis érdemes kivárni a 21 napot. A kliensek arról számolnak be, hogy a 21 nap elteltével már nem akarják "kibeszélni" a történéseket, mert szívükben, fejükben és a lelkükben is a helyére kerülnek a dolgok.

 


Családfelállítás témakörében írott könyvek magyar nyelven
( a felsorolás nem teljeskörű, az újonnan megjelenő köteteket igyekszünk mi is nyomon követni )

Bert Hellinger:

Felismerni, ami van (Gabriele ten Hövel riportkönyve Hellingerrel)
Családdinamikai kötődések rákbetegeknél
Gondolkodtató
A forrás nem kérdi, merre visz az útja
Maradandó boldogság
Thomas Schäfer:

Hogyan válik a szenvedés ismét szeretetté
Gyerekek gyógyítása családállítással
Hogyan szolgálja a halál az életet? Búcsú és halál a családfelállításban
Hogyan válik a munka hivatássá?
Ami a lelket megbetegíti, és ami meggyógyítja
Amikor a test jelez

A férfi, aki ezer évig akart élni

Bertold Ulsamer: Gyökerek nélkül nem lehet repülni

Wilfried Nelles:
A gyógyító valóság

Jóban rosszban
Az életben nincs visszaút

Gunthard Weber: Kétféle boldogság
Johannes Neuhauser: Mitől működik a szerelem?

Peter Orban:

A családfelállítás tankönyve  (ez a könyv már elavult, fenntartásokkal kérjük olvasni!)
Családból fakadó erő
Szeretetből fakadó erő

Alfred R. Austermann és Bettina Austermann: Dráma az anyaméhben

Angster Mária: Ikertörténetek (Elvesztett ikrek a családállításban és a pszichoterápiában)

Rákos Péter: Láthatatlan dimenziók

Féderer Ágnes: Sorsáthallások