Keresés a honlapon
***Egyéni CSALÁDFELÁLLÍTÁS BUDAPESTEN folyamatosan kérhető Bejelentkezés, időpont egyeztetés elsősorban telefonon: +36 30 209 4878 vagy telefonszámának megadásával e-mailban: avventurinstudio@gmail.com ***
Dunaharasztiban is csoport
2019.12.26.

Dunararasztiban a Csillagfény Gyógyközpontban is havi rendszerességgel tartunk családállításokat. Bejelentkezés: telefonon a 06-70-378-8539
e-mailen: info@csillagfenykozpont.hu Varga Anikónál
KISKUNFÉLEGYHÁZÁN IS CSOPORT!
2019.05.16.

2019. májustól KISKUNFÉLEGYHÁZÁN is hvi rendszerességgel csoportos családállításokat tart Kiss Katalin család- és szervezetállító, bejelentkezés az Időpontoknál.
Egyéni családállítás
2019.05.16.

BUDAPESTEN folyamatosan kérhető időpont egyeztetéssel. Bejelentkezés: 30/209 4878 vagy avventurinstudio@gmail.com elérhetőségeken lehet. 2020 év elején Kiskunfélegyházán is lesz lehetőség egyéni családállítás kérésére.
EGYÉNI Családállítások foylamatosan!
2020.10.27.

BUDAPEST, DUNAHARASZTI, KISKUNFÉLEGYHÁZA helyszíneken az egyéni családállítások is folyamatosan kérhetőek időpont egyeztetések alapján. Tel.: 06 30 209 4878

CSALÁDFELÁLLÍTÁSI

Bejelentkezés, információ,
időpont egyeztetés telefonon (viber): 
06 30 209 4878
e-mail:    shp.csaladallitas@gmail.com


 

 


Család- és rendszerállítás
a Hellinger terápia

"Az Univerzum valójában egy élő szeretetteljes és intelligens energiatenger, amelynek elválaszthatatlan részei vagyunk. Mindaz, ami másoktól látszólag elkülönít bennünket egyúttal az összeköttetést, a kapcsolatot is biztosítja, legyen az hang, fény, levegő vagy éppen gondolat." Levi H. Dowling

A világon a legtöbb ember számára Bert Hellinger nevéhez fűződik a módszer európai dokumentálása és tovább fejlesztése, így kapta honosítójáról a Hellinger terápia nevet. A családfelállítás egy adott család szellemi mezejében, azaz lélek rendszerében történő rendeződést jelent. Maga a családállítás alapjai több ezer éve jelen vannak többféle kontinens számtalan kultúrájában. Még a Biblia is említést tesz az alapelvek egyikéről az ötödik parancsolatban:
Tiszteld apádat és anyádat. (Kiv 20,12)

 
A mezőbe, azaz a családrendszerbe tartozik a terápiát kérő személy, az ősei, azoknak korábbi és a jelenlegi kapcsolatrendszerei, és leszármazottai is.

A módszer megfigyelésen, tapasztalatokon alapul, hogy ha valami megtörtént, akkor időközönként újra és újra ismétli önmagát, mire egyszer csak formává alakul. Amikor az egyén cselekvés előtt áll, akkor hat a mező „emlékezete” és megismételhet egy korábbi cselekvést. Ezért fordulhat elő, hogy egy családban generációról generációra ugyanazok a sorsok ismétlődnek, mert a családi mező emlékezete ugyanazokat hívja elő. Kapcsolati problémáink és betegségeink gyakran szüleink, nagyszüleink sorsainak továbbéléséből eredhetnek.

"Nézd meg az anyját, vedd el a lányát!"

Bert Hellinger is megfigyelte, hogy ha ezt a mezőt, azaz a családi rendszert új behatás éri, akkor ez az ismétlődés megállítható és az egyén képes lesz új életszakaszt kezdeni, kvázi elkezdheti élni a „saját” életét.

"A szél fú, ahová akar, hallod zúgását, de nem tudod honnan jön és hová megy. Így van mindenki, aki lélektől születik" János 3:8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"A családállítás egy olyan módszer, amivel egy tökéletes ablakot nyitunk a lelkünk felé. Összekapcsolja kintet a benttel, és az a titka, hogy mi mondjuk meg, mikor nyitjuk ki, és nézünk BE az ablakunkon a szívünkbe és a történeteinkre."

Kiss Katalin családállító

 

 

 

 

 

 


 


A gyógyulás azzal kezdődhet, ha a múltat - az ismétlődésekkel, a nem szeretett dolgokkal együtt – nagy tisztelettel elfogadja, azaz annak létezését elismeri, tudomásul veszi a kliens. Ez az elfogadást nem jelent egyetértést az ős cselekedetének helyességével, egyszerűen csak tényszerűségében annak megtörténésének belátására törekszünk a családfelállítás során.

Mivel az elismerés révén (igazságok kimondása) felszabadul, nyitottá válik egy új jövő felé, és az egyén felvállalja (meri vállalni) ennek, azaz a saját életének kockázatát.

Amikor az egyén felismeri a valóságot, azt, ami van, és nem a képzeletében vagy téves automatizmusokban él (tehát nem egy kreált valóságképet lebegtet maga előtt a realitással való szembenézés helyett), hogy a valóságnak milyennek kellene lenni, akkor ez az a pillanat, amikor az új szellemi mozgás beállítható.
Az új szellemi mozgás gyógyító mondatokkal, azaz az igazságok és a valóság kimondásával, és ha szükséges, néhány egyszerű rituálé közbeiktatásával tehető meg. Ezek a gesztusok, ezek a kimondott igazságok szeretettel teljesek, elfogadóak és a mélyben hatnak, mégpedig a lélek mélységében.


Egy részben a családállítás csoportos formában történik a család és rendszerállítás, de egyre népszerűbb egyéni foglalkozás keretében is lehetséges.

A csoportos formánál a család vagy rendszerállítást kérő személy röviden elmondja témáját, majd a csoportból a családtagok helyett megszemélyesítőket választ, akik megjelenítik a résztvevőket. Ezeket a résztvevőket a kliens a családfelállító segítségével a térben felállítja (innen ered a módszer neve, családfelállítás). Ahogy a segítők a jelenlévők között elhelyezésre kerülnek, "magától" elindul a személyek mozgása egy intuíció jellegű belső erő hatására. Ezek a mozgások visszatükrözik a szóban forgó rendszer illetve család sorsát, az abban lévő rejtett kapcsolatokat, történéseket. Ebben a rendszerben előbb-utóbb megjelenik a "sérült pont", amelynek felismerésében a családfelállító lesz a résztvevők segítségére.

Ezek közben következik a lélek mélységében "szeretetből" fakadó kötődések feloldása, és a tudatos, de mégis a lélek mélységében megélt szeretet kialakítása: az egyén a felvett sorsot, problémát, vagy vállalást nagy-nagy tisztelettel „visszaadja” annak, akihez az tartozik, ezzel felszabadul és „megkezdheti” a saját életét.

 


Az egyéni foglalkozásnál a vezető és az egyén együtt idézik fel az energiamezőt és keresik meg a "sérült pontot". Az egyéni alkalmon fontos kiemelni, hogy semmilyen módosított tudatállapot nem idéznek elő. Jelképekkel, papírkorongokkal, kisebb-nagyobb bábukkal, vagy erre alkalmas kisebb tárgyakkal megjelenítik az energiamező, azaz a család résztvevőit, és ezzel is ugyanúgy eljuthatnak a szeretettel teljes gyógyító mondatokig, mint a csoportos foglalkozáson. Hatását tekintve mind az egyéni, mind pedig a csoportos terápia ugyanolyan célravezető lehet. A csoportos terápia látványosságában és az érzések kollektív megélésében tud többet adni a résztvevőknek. Az egyéni terápia intimitásával, könnyebb elérhetőségével (nem kell a csoportra várni) és csak a kliensre figyeléssel. teljes titoktartásával kerül előnybe a csoportos alkalommal szemben. 

Mivel ezt a területet az ember tudattalanul éli meg, törvényszerűségeit is tudatlanul borítja fel. Az ilyen eseményekből lesznek a tragédiák, melyeknek hatása tovább aktivizálódik, ismétlődik az energiamezőben. Majdnem mindenki látott már családokat, akik generációk óta hordoznak valamilyen, kívülállóknak még szembetűnőbb problémát? Sokszor azt hihetnék, családi átokról van szó, pedig csak egy ilyen családi „emlékezet” miatt is előfordulhat az ismétlődés. 

A mezőben működő alaptörvények, például a kiegyenlítődés törvénye, olyan, mint a lelkiismeret: a csoport vagy a család tagja "szolidaritást vállal" a tragédiát elszenvedővel. Azonosul vele, tudatlan szeretetből segíteni akar neki azzal, hogy hasonlóan kezd élni. A segítség természetesen sikertelen, mert az egyén sem a saját életét éli. Ha az egyén saját akaratából úgy dönt, változtatni akar, akkor itt kaphat szerepet a családállítás! 

A leggyakoribb problémák közül néhány, amelyek miatt a páciensek jelentkeznek család- és rendszerállításra: 

- nem működnek a kapcsolatai (házastárs, gyermek, szülő, testvér, egyéb rokoni szálak sérültek) 
- nem tud, vagy nem mer szeretni 
- elutasítja a pénzt, nem talál munkát, karrierje elakadt 
- házassága futott zátonyra 
- nem esik teherbe, vagy terhessége vetéléssel végződik, hiába küzdenek évek óta gyermekért 
- úgy érzi hogy valami nem, vagy nem kielégítően működik 
- viselkedészavarok, gyermekeknél és felnőtteknél egyaránt 
- tanulási, teljesítmény problémák felnőtteknél és gyermekeknél egyaránt 
- orvosilag nem pontosítható egészségügyi problémák okainak feltárása és megszüntetése 
- munkahelyi problémák bármilyen szinten 
- és még számtalan más lehetőség…. 

A család- és rendszerállításon való részvétel feltételei: 
- a jelentkezőnek önállóan cselekvőképes személynek kell lennie 
- 18 év alattiakat a szülő engedélyével, kisgyermekeket szülői felügyelettel fogadunk 
- a résztvevőknek (gondviselőnek) egy írásbeli nyilatkozatot kell tenniük, hogy nem állnak pszichiátriai kezelés alatt, és hogy szabad akaratukból vállalják a családállításban való részvételt és kérik annak segítségét 
-aki pszichiátriai kezelés alatt áll, ne felejtse el magával hozni pszichiáterét, vagy az orvos írásos beleegyező nyilatkozatát a családállításon való részvételhez. 

Kérésre természetesen minden érdeklődőnek e-mailban, levélben vagy telefonon egyénileg is adunk tájékoztatást a család- és rendszerállításról, annak költségeiről, illetve a tervezett rendszerállító időpontokról, helyszínekről, amikor részt vehetnek egy-egy csoport munkájában. 

IDE KATTINTVA ELOLVASHATJA AZOKNAK AZ ÉLMÉNYBESZÁMOLÓJÁT, AKIK MÁR RÉSZT VETTEK CSOPORTOS VAGY EGYÉNI CSALÁDFELÁLLÍTÁSI ALKALMAKON.

 

Hellinger életrajzából ide kattintva olvashat


A csoportos családállításokat az AvVenturin Stódióban tartjuk. 

1077 Budapest, Jósika utca 29. 
Előzetes bejelentkezés szükséges! 

Tel.: 06 30 209 4878


I

Vezetéknév:

Keresztnév:

E-mail cím:

Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatotItt tud a részünkre üzenetet hagyni, vagy telefonszáma megadásával visszahívást kérni:

Az Ön e-mail címe:

Üzenet:

Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot